Sport

Rukometni derbi Šamotu

Rukometaši Novog Pazara,nisu uspeli da osvoje Bukulju. U velikom derbiju zapadne grupe Prve Savezne lige, plavi su poklekli sa minimalnih 24:23,protiv Šamota u Aranđelovcu.

Ni vođstvo od dva gola razlike na poluvremenu (12:10),te prednost od tri gola,nije bila dovoljna gostima da ostvare važan trijumf. Dvadeset minuta pre kraja domaćin je potpuno preokrenuo rezultat,imao je četiri gola viška,Novi Pazar je uspeo da se vrati,imao poslednji napad i priliku da osvoji makar bod,ali nije u tome uspeo. Kapiten,Mirsad Ikić kaže da je bila gotovo nemoguća misija da gosti osvoje ceo plen.

„Počeću od suđenja.Đokić i Blagojević su,na prvi pogled dobro odradili posao,ali pažljivom poznavaocu rukometa,nije moglo da promakne to kako je sudijski par,znao način da pomogne Šamotu.Malo su izmenili kriterijum u poslednjih 10-tak minuta,međutim slaba nam je to uteha. Posebno poglavlje je ambijent u dvorani. U jednom delu gledališta bili su navijači sa obeležjima Partizana. Skandiralo se: „Nož,žica,Srebrenica“, „Bože ne znam šta mi je,pale mi se džamije“. Kao sportista sam rezigniran takvim „bodrenjem“ i mogu samo da konstatujem da je zaista bila nemoguća misija da se vratimo neporaženi“,istakao je Ikić za RTV.

U sledećem kolu,Novi Pazar dočekuje Župu.

E.N.

Podeli