Categories: Sport

Plavi vole romantiku

Spektakularan ambijent i kolorit na Gradskom stadionu,12 000 gledalaca,nesvakidašnja fešta. Zaslužio je to fudbalski Novi Pazar.

Zaslužili su i navijači da na južnoamerički način,proslave opstanak svojih ljubimaca u društvu najboljih. Orila se pesma, na svakom delu tribina, sve je bilo na vrhunskom nivou. Pa i fudbalska predstava. Vusljanin i saigrači su „preslišali“ romantičare sa Karaburme,rezultatski samo sa 2:1,mada su po prikazanom,Beograđani bili zreli za mnogo ubedljiviji poraz.

Krcat je bio Gradski stadion još sat pre početka duela. Lopta,kojom je igrana utakmica, na teren je spuštena padobranom. U svečanoj loži mnogo zvanica.Među njima i reprezentativac,Adem Ljajič,pozdravljen ovacijama. A na terenu,od početka se znalo ko je gazda. Krenuli su Pazarci žestoko ka golu Lukača,silno motivisani da pred brojnim auditorijumom širom sveta,zahvaljujući našem TV prenosu, poprave bled utisak iz Užica. Da se na „romantičan način“,oproste od armije navijača.

Već prvo pravo uzbuđenje donelo je erupciju oduševljenja. Irfan Vusljanin je,u 22.minutu, lukavo izveo korner sa leve strane. Lopta,nošena efeom,dugo je šetala po kaznenom prostoru OFK Beograda,a onda se nje dokopao Admir Kecap.Usledio je rezantan šut,iskosa da desne strane, sa 14 metara,neodbranjivo i neumoljivo-1:0.

Kapiten Novog Pazara bio je neuhvatljiv za odbranu protivnika. Šest minuta kasnije majstorski je poslužio Admira Raščića.Imao je korpulentni napdač izglednu priliku,snažno tukao iz prve,no,Lukač je uspeo da „skrati ugao“ i sačuva mrežu.

Izabranici Branka Babića su u većem delu utakmice,bili samo sparing partner raspoloženom i goropadnom domaćinu. Uputili su samo dva udarca u okvir gola, a jednom pogodili. U 33.minutu, Nikolić je raspalio po lopti sa preko 30 metara-zatresla se prečka iza leđa Đogatovića.

Kada su se akteri već pripremali za odmor,prednost Novog Pazara je duplirana. I ponovo je za Beograđane bio koban korner. Ovog puta sa desne strane.Izveo ga je Ibrahim Arifović,a kapiten romantičara Kecojević, u želji da otkloni opasnost,glavom postiže efektan autogol.

Već tada je bilo izvesno da bodovi ostaju na Gradskom stadionu.

Dominirao je ovdašnji superligaš i u nastavku,mada je Popović prvi pripretio Đogatoviću,koji je hrabro izleteo i ušao u šut.

U 79. i 82. minutu opet u prilikama Raščić. U prvom navratu,iskoristio je kiks Sinđića i lukavo pokuša da plasira loptu pored istrčalog Lukača. Bio je zamalo neprecizan.U drugoj situaciji,takođe je tukao pored gola.

Čast je Beograđanima spasao Mijić,koji je u 86.minut povratnu loptu,kroz veliku gužvu u šesnaestercu domaćih,uspeo da prosledi na pravo mesto,za konačnih 2:1. Do kraja, promenu rezultata mogao je da donese Filip Stojanović,no njegov pokušaj sa 18 metara završio je pored gola.

Poslednji zvižduk odličnog sudije Dimitrijevića i veliko slavlje.Gledaoci su dugo ostali na svojim mestima i zajedno sa fudbalerima nekoliko minuta proslavljali ovaj istorijski uspeh. Brige su prebrinute. Plavi su uspeli da u debitanskoj sezoni u elitnom rangu našeg fudbala,sačuvaju superligaški status. Poslednje kolo u Jagodini,moći će opet da igraju rasterećeno i za prestiž,protiv renomiranog rivala,koji želi u Evropu.

IZJAVE:

Branko Vukašinović (OFK Beograd)

„Čestitam Novom Pazaru na ostvarenom opstanku u eliti.Zaslužili su to,naročito nakon dolaska Dragoljuba Bekvalca. Čestitam im i na apsolutno zasluženoj pobedi,do koje su došli srčanom i kvalitetnom igrom.Trijumf domaćina mogao je da bude rezultatski i ubedljivi,no sasvim sigurno i ovih 2:1 zadovoljili su publiku“.

Dragoljub Bekvalac (Novi Pazar)

„Zadovoljstvo je biti akter ovog spektakla,koji se retko viđa na našim terenima.Naši navijači su zaslužili da uživaju u dobroj i kvalitetnoj utakmici,sa puno borbe,šansi i u našoj zasluženoj pobedi.Naše pristalice su iznad kvaliteta igre ekipe i poručio bih celom fudbalskom Novom Pazaru da više nikada ne sme da se slavi opstanak u društvu najboljih.Ovaj grad zaslužuje  mnogo više od toga.

Strateg plavih se posebno osvrnuo na debi mlađanog Suada Nokića:

„Pokazao je potencijal na koji Novi Pazar može da se osloni u budućnosti.Žao mi je,što pored njega nismo bili u mogućnosti da još nekom od mlađih igrača damo šansu.Ali,Nokić je u potpunosti opravdao ono što sam od njega i očekivao.

(Foto: FK Novi Pazar.net)

Elvir Nailović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

6 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

6 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

6 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

6 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

7 hours ago

U HOTELU „BOROVI“ ODRŽAN SAMIT: Američka podsekretarka Elizabet Alen sa mladima

Američka podsekretarka za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen izjavila je danas u hotelu…

23 hours ago