Sport

Sve spremno za fudbalski spektakl

Približava se momenat slavlja u Novom Pazaru. Kraj Jošanice ključa već danima. Sve je spremno za veliku feštu protiv romantičara i proslavu velikog uspeha,opstanka plavih u društvu najboljih.

U toj,slavodobitničkoj atmosferi,sve oči su uprte u vrsnog trenerskog maga,Dragoljuba Bekvalca. Većina ljubitelja fudbala se slaže da je njegovo angažovanje bilo ipak ključno da elita i dalje „stanuje u Novom Pazaru. Iskusni stručnjak,ipak,ne misli tako.

-Ponoviću,nemam čarobni štapić. Za ovaj uspeh su najzaslužniji pre svega igrači, koji su prihvatili ono što sam doneo prilikom dolaska.Bez ikakve namere da podilazim navijačima, smatram da i oni imaju veliki udeo u svemu ovome. Bili su uz nas i najtežim trenucima, fantastični su. Zaslužili su da i dalje gledaju superligaški fudbal.Milina je,čast i zadovoljstvo biti deo ovakvog kluba i ambijenta,koji se oseća na svakom koraku.Od klupskih struktura,pa do armije navijača.
„Šamar kraj Đetinje“ još uvek bridi. Bekvalac nikako ne može da to zaboravi.

-Odigrali smo kako nikako ne smemo i kako naša publika ne zaslužuje.Može se izgubiti i sa većim rezultatom,ali je nedopustivo onakvo nonšalantno ponašanje svih,uključujući i stručni štab na čelu sa mnom.Svi su,uključujući i mene,kažnjeni,a uprava će odlučiti kako će to sankcionisati.Verujem da će u poslednje dve utakmice utisak biti popravljen.
Prva prilika je već protiv OFK Beograda.

-Nadam se da pred prepunim tribinama odigramo kudikamo bolje. Bez obzira što neće biti rezultatskog imperativa ni sa jedne ni sa druge strane,očekujem da budemo bolji, da se rehabilitujemo za fijasko u Užicu.Sigurno je da će navijači biti zadovoljniji ukoliko im priuštimo pobedu i lepršavu partiju,kakvu ceo fudbalski Pazar i zaslužuje.
Bekvalac je najavio da će u preostale dve utakmice početi da pruža šansu i mlađim igračima,koje prati. U konkurenciji za meč sa OFK Beogradom,biće Nokić i Mulić,a neće biti iznenađenje ukoliko jedan od njih zauzme i mesto u startnoj postavi.

Uprava časti navijače

Karnevalska atmosfera se očekuje na Gradskom stadionu,a uprava Novog Pazara će navijače častiti ne samo besplatnim ulazom,već i nizom iznenađenja.Najavljen je do sada neviđeni kolorit i karnevalska atmosfera,a specijalno za ovu priliku oformljen je i Organizacioni odbor,koji je zadužen za svaki detalj.

-Svi će uživati u neponovljivom spektaklu. Pripremljena je posebna scenografija, u dogovoru sa vođama navijačkih grupa.Obezbedili smo veliku količinu rekvizita,počev od kartona,zastavica,balona.Želja nam je da napravimo nešto do sada neviđeno, da Novopazarci porodično dođu na ovu feštu,kako bi široj javnosti dokazali koliko je svima u ovom gradu bitno što je klub sačuvao superligaški status,referisao je PR Organizacionog odbora,Fehim Karišik. Navijačima je upućen poziv da makar 30 minuta pre početka utakmice dođu na Gradski stadion.

E.Nailović

 

Podeli