Sport

Rasim Ljajić: Plavi idu napred

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić obišao je radove na Gradskom stadionu i tom prilikom govorio o planovima i ambicijama kluba. On je tom prilikom rekao da će pored Severne tribine biti izgrađena i Južna,

a da će, ukoliko budu obezbeđena sredstva, biti promenjena i trava na terenu.

On je rekao da će izgradnjom tribina na sve četiri strane i postavljanjem reflektora, Gradski stadion steći uslove za odigravanje međunarodnih utakmica.

„Radovi na izgradnji Severne tribine biće završeni do 9. Aprila a do tada će biti izvršena i rekonstrukcija staze oko terena. Do kraja godine nas očekuje i izgradnja Južne tribine. To znači da će tribine biti na sve četiri strane i stadion će biti nalik na one u Evropi“, obećao je ministar Ljajić.

Ljajić je dodao da će sledeće godine biti postavljeni i reflektori a ukoliko bude novca, biće zamenjena i travnata površina

On je zadovoljan postignutim rezultatima u drugom delu sezone i kazao da su ambicije kluba mnogo veće od opstanka. Ljajić je rekao da u Novom Pazaru „postoje oni koji srcem navijaju da klub ispadne iz Super lige ali se to neće dogoditi.“

„To je šačica ljudi. Mi se ne plašimo, ne samo što ćemo opstati, već imamo i mnogo veće ambicije“, kazao je Ljajić za Regionalnu televiziju.

Govoreći o saradnji sa klubom Fenerbahče iz Istanbula, Ljajić je rekao da će ona uskoro dati prve rezultate. Ministar Ljajić će u nedelju prisustvovati utakmici Fenergahče-Galatasaraj a u ponedeljak će se sastati sa zvaničnicima Fenera.

„Potpisaćemo poseban sporazum o dugoročnoj saradnji. Sa tim klubom ćemo razmenjivati stručnjake a korist će imati i naši fudbaleri“, tvrdi počasni predsednik FK Novi Pazar.

Ljajić kaže da je ponosan na navijače FK Novi Pazar i da će se založiti da oni imaju isti tretman kao i druge navijačke grupe u Srbiji.

Nakon dva osvojena boda u dve utakmice, fudbaleri Novog Pazara imaju još jedan težak meč. U sredu na Gradskom stadionu Plavi dočekuju ekipu Vojvodine.

foto: Senko Župljanin

(A. Grbović)

{youtube}c9_vrqyhq-w{/youtube}

 

Podeli