Categories: Sport

Lale slavile kraj Jošanice

Novosađani su uknjižili prvi trijumf ovog proleća pred krcatim tribinama stadiona kraj Jošanice.“Lale“ su uspele da se vrate bukvalno iz mrtvih i nakon očajnog početka postignu dva gola,još u prvom poluvremenu,koji će,ispostaviće se kasnije „skrojiti“ i konačan ishod.

Na osnovu viđenog, podela bodova je možda i najpravedniji ishod derbija kraj Jošanice,a u taboru Novog Pazara, s pravom mogu da se ljute na glavnog sudiju Grujića,koji ih je oštetio za penal.Ipak,mnogo kvalitetniju fudbalsku predstavu i gotovo sve vredno pomena,dogodilo se u prvoj polovini meča.
Plavi su došli u vođstvo već nakon prve ozbiljnije akcije. Hadžibulić je idealno centrirao sa leve strane,a  korpulentni Raščić,glavom nepogrešivo cilja,kao i protiv Partizana. Usledila je erupcija oduševljenja među pristalicama plavih i velika radost. Na krilima tog pogotka,Pazarci su nastavili da kontrolišu igru,dok su gosti sporadično i bezopasno pretili preko raspoloženog Oumarua. U 22.minutu, Kecap je mlako šutirao u Supića,da bi tri minuta dosnije Novi Pazar propustio najbolju priliku. Kontru je povukao Stojanović,zatim prosledio loptu ka Vusljaninu na desnoj strani. Kapiten plavih je kao na tacni poslužio Raščića,ali je ovaj iz punog trka,topovoski poslao loptu tik iznad prečke.

U 35.minutu,mnogo bure. Najpre je u kaznenom prostoru Mojsov oborio Raščića, itekako je mirisalo na penal,ali se Grujić nije oglasio. I dok su igrači Novog Pazara prigovarali glavnom arbitru,Novosađani su krenuli u kontru i za tili čas se našli u gol šansi. Prvi pokušaj Škuletića,Đogatović uspeva da amortizuje. No,na njegovu nesreću,lopta se ponovo odbija do noge mladog napadača,koji ovog puta ne greši-1:1.
Samo minut kasnije,opet je Raščić u prilici. I opet je neprecizan. U padu je loptu poslao glavom pored gola.
Konačan rezultat postavljen je u poslednjem minutu regularnog toka. Bulatović je oborio Škuletića na 25 metara od svog gola. Loptu je namestio Mitošević i milimetarski precizno,efektno, pogodio levi donji ugao nemoćnog Đogatovića,za potpuni rezultaski preokret-1:2.

U nastavku susreta,Vojvodina je bila prilično sigurnija,iako je domaćin imao inicijativu i više posed lopte. Iz prilično sadržajem siromašnog drugog dela,u prvi plan samo nekoliko detalja. U 48.minutu pokušaj Šarca iz slobodnog udarca pod samu prečku,Supić uspeva da skrene u korner.
U 74.minutu,šansu je propustio Škuletić,koji je na asistenciju Pavlovića cilajo daleko van okvira gola.
Pravda je ipak mogla da bude zadovoljena tri minuta pre isteka regularnog toka i to na čudan način. Raščić je centrirao u kazneni prostor Vojvodine,Pavlović nespretno zahvatio loptu koja je išla pod samu prečku. Kada su je već svi videli u golu,Supić se ispružio koliko je dug i vrhovima prstiju sprečio najgore po svoj tim. Do kraja, vidno istrošeni domaćin nije imao ni snage ni koncentracije da nešto više učini,dok je četa Dejana Vukićevića rutinski utakmicu privela kraju i stigla do važnih bodova.Novi Pazar,svakako ima za čim da žali,jer je,na osnovu viđenog,plus sporna situacija koja nije okarakterisana kao penal,zaslužio makar bod.

TRENERI:

Dejan Vukićević (Vojvodina)

-Znali smo gde dolazimo i kakav ambijent i protivnik nas čeka.Iskreno,mene ovakvi dueli motivišu.Posle pogotka Raščića,uspeli smo da se vratimo na vreme i preokrenemo rezultat. U nastavku smo igrali mirno u duel rutinski priveli kraju.Osvojili smo tri izuzetno važna boda, u fantastičnom ambijentu. Mislim da smo kvalitetniji tim.

Ljubomir Ristovski (Novi Pazar)

-Vojvodina je kvalitetnija ekipa od nas,znali smo to i značaj ovog duela nas je sputao. Ipak,dobro smo otvorili utakmicu,nismo kod vođstva realizovali još jednu dobru šansu,što je rival znao da iskoristi i da u potpunosti preokrene rezultat.U drugom poluvremenu smo takođe imali prilike,koje nismo realizovali i mislim da je remi najpravedniji ishod.Momcima nemam šta da zamerim,pružili su maksimum, a da li smo oštećeni za penal,ili ne,pokazaće TV snimak.
Jedina mrlja na ovom fudbalskom prazniku bio je golman Vojvodine Supić,koji je konstantno provocirao. To nikako ne priliči jednom sportisti.

SUPIĆ IZAZIVAO SVE REDOM

Tokom zagrevanja gostujućih fudbalera, jedna petarda je ubačena u teren. To je posebno iritiralo golmana Nemanju Supića,koji je od tog momenta konstantno ulazio u verbalne duele sa navijačima Novog Pazara i igračima protivnika,kao i stručnim rukovodstvom plavih. Svoj „šou“,Supić je nastavio tokom cele utakmice,ne birajući način na koji će isprovocirati pristalice Novog Pazara.U jednom momentu na njegovoj „meti“ se našao i jedan od fotoreportera,koga je Supić opsovao na nacionalnoj osnovi, iz samo njemu znanih razloga.

foto: Senko Župljanin

Elvir Nailović

{youtube}9csVSRMIGnQ{/youtube}

 

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

3 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

6 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

8 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

11 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

12 hours ago