Sport

Juriš na crno-bele

Bez euforije i pretnji „parnom valjku“,fudbaleri Novog Pazara,čini se mirnije nego ikad,prilaze jednoj utakmici,otkako su postali članovi elite. Plavi su čvrsto na zemlji,svesni da im u goste dolazi naša najbolja ekipa,od koje su prošle godine primili osam golova.

Partizan se respektuje, u taboru Novog Pazara iz dana u dan,ponavljaju da bi sve sem poraza predstavljalo veliki uspeh.Ipak,svi se potajno nadaju iznenađenju. Vezista Semir Hadžibulić biranim rečima govori o subotnjem protivniku.

 

-Šampioni su,imaju najbolje pojedince na svim pozicijama i sugurno da će nam biti vraški teško.Međutim,nadam se da ćemo ja i ostali saigrači dati sve od sebe i naći način da ih iznenadimo i ostvarimo povoljan rezultat. Željno iščekujemo da istrčimo na teren,motivisani smo,daćemo sve od sebe i uz podršku naših vernih navijača stignemo do zacrtanog cilja.

Obzirom da je trener Partizana Grant najavio mogućnost da sa čak petoricom „vezista“ počne utakmicu, na iskušenjima će biti odbrana Pazaraca,ali i igrači ispred njih,defanzivni vezni. Svestan toga je i Filip Stojanović.

-Odbrana i mi na sredini terena,imaćemo najviše problema sa crno-belima. No, prvo je kolo,svi smo se uželeli fudbala i dobrih utakmica,a potrefilo se da nam na startu stiže šampion,što je već u najavi praznik i spektakl.

On veruje da je moguće neutralisati glavnu snagu protivnika.

-Verujem da ćemo jako i dobro otvoriti duel i „pokazati zube“, nadam se da će nas i „Fortuna“ malo pogledati, ne bi li izborili što bolji i povoljniji rezultat.Ukoliko u prvih 15-20 minuta izdržimo i ne primimo gol,sigurno da će Partizanu biti teže,a nama lakše da igramo.Iskren da budem,nadam se pobedi,iako je to izuzetno teška utakmica.Nećemo ništa unapred da obećavamo, sem da ćemo se boriti i dati sve od sebe,kako bi nagradili naše sjajne navijače i sve u klubu koji veruju u nas. Biće to fudbalska poslastica,najavljuje Stojanović.

PARTIZANU 400 ULAZNICA

U Fudbalskom klubu Novi Pazar čine sve da duel sa crno-belima,koji je proglašen visokorizičnim,organizuju na najvišem nivou.Održani su sastanci počev od ovdašnjih navijačkih grupa,Agencije za obezbeđivanje, pa do predstavnika MUP-a i Pravosuđa. Ono što je sigurno, gosti će imati podršku oko 400 svojih pristalica,a iz Uprave Novog Pazara su uputili dopis Partizanu.

-Tražili smo spisak svih njihovih navijača koji će doputovati,sa imenom i prezimenom i matičnim brojem.Naglašavam da svi oni,bez obzira da li imaju ulaznicu,ili ne,ukoliko ne budu na tom spisku,neće moći da uđu na stadion.Na ovakav potez smo se odlučili iz bezbedonosnih razloga a na zahtev organa reda,Tužilaštva i Komesara za bezbednost,referisao je portparol plavih,Redžep Korać. On je dodao da su od predstavnika navijačkih grupa Novog Pazara,dobijena čvrsta obećanja da će,što se njih tiče, atmosfera na tribinama biti prava sportska i da će ljubimce bodriti fer i korektno. Korać je apelovao i na ostale ljubitelje fudbala da isto takvim ponašanjem,doprinesu da subotnje popodne na Gradskom stadionu,bude istinski fudbalski praznik i spektakl.

NA PARTIZAN ZA 300 I 400 DINARA

Do dragocenog parčeta papira,koji se već danima traži u Novom Pazara,ljubitelji fudbala će moći da dođu u subotu od 10 časova.Ulaznice po ceni od 400 dinara (zapadna) i 300 dinara (istočna tribina),moći će da se kupe na tri mesta: Gradskom stadionu,Hali sportova i Kulturnom centru. U prodaju su puštene i sezonske ulaznice,za prolećni deo prvenstva-1700 za zapad,odnosno 1200 dinara za istočnu tribinu Gradskog stadiona. Za bezbednost svih aktera predstojećeg spektakla kraj Jošanice brinuće,kako Sport saznaje, veliki broj pripadnika MUP-a,a uz redarsku službu,angažovana je,posebno,Agencija za obezbeđenje.

E.Nailović

Podeli