Sport

Novi Pazar konačno slavio

Odjekivali su aplauzi,orila se pesma na Gradskom stadionu.Bez obzira na “mršav” učinak u eliti njihovih ljubimaca, podrška preko 3500 gledalaca nije prestajala gotovo svih 90 minuta. Došli su navijači da na delu vide tim pojačan šestoricom akvizicija Došli I nisu zažalili. Odužili su im se konačno ljubimci pobjedom,ubedljivom-3:0

I evidentnim pomakom u disciplini igre. Pazarce je do trijumfa nosio trio: Lotinac-Vusljanin-Mugoša. Oni su diktirali tempo I simpatičnim gostima iz Berana stvorili mnogo problema,naročito po desnoj strani.

Prvo uzbuđenje je viđeno već u petom minutu.Vusljanin je izmamio aplauze pokušajem iz “slobodnjaka” sa 25 metara,ali je Šabanović bio dobro postavljen.

Samo šest minuta docnije, erupcija oduševljenja u gledalištu I dugo željeni gol. Maestralno je Lotinac umakao desnom stranom,zatim inteligentno ubacio loptu u prazan prostor ka Marku Mugoši. Usledio je rezantan udarac iz prve sa 15 metara crnogorskog internacionalca,koji je od prečke završio iza leđa golmana Berana.

Salve aplauza je Mugoša izmamio I tri minuta docnije,kada je posle solo-prodora pokušao da uputi udarac,no, neko iz odbrane gostiju uspeva u poslednjem momentu da zakači loptu koja menja smer I završava u korneru.
U 16.minutu pokušava Vusljanin iz okreta,sa ivice kaznenog prostora,atraktivno šutira zamalo preko gola.
Jedinu pravu priliku Berane je imalo u 33.minutu.Lalević je izbio sam ispred Ramovića,međutim,golman Novog Pazara je na vreeme izašao,skratio ugao I efektno u dva navrata intervenisao.
Plavi su vođstvo duplirali u 56.minutu. Akciju je počeo Stojanović,koji je loptu prosledio na levu stranu do Đalca.Usledila je nesebična asistencija ka Bogunoviću,usamljenom na “drugoj stativi”,kome je preostalo da iz neposredne blizine pogodi nezaštićenu mrežu.
Atraktivan dupli pas su izveli Vusljanin I Mugoša u 65.minuti. Mugoša je “makazicama” tukao sa ivice kaznenog prostora, tik preko gola.
Konačan rezultat postavljen je u 70.minutu. Spasojević je poslao loptu u prazan proctor ka Vusljaninu,koji je bio brži od odbrane Berana.Golman Šabanović nije imao drugog izbora sem da sruši u svom 16-tercu kapitena domaćih,koji “najstrožu kaznu” pretvara u treći pogodak.
Zadovoljstvo na tribinama,zadovoljstvo na terenu. Osmeh na licu predvodnika sadašnje generacije Novog Pazara,Irfana Vusljanina.

“Konačno smo pobijedili.Drago mi je da smo postigli tri gola i “probili led”.Neizmjerno sam zahvalan navijačima na podršci.I pored neuspjeha u prva tri kola,bodrili su nas na veličanstven način i  u subotu.Ovakvu publiku nema niko”,kaže I dodaje.

“Jači smo,to je evidentno, za iskusne I dobre fudbalere.Njihov kvalitet će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva.Očekujem da bolje zaigramo bolje već od subote I ostvarimo prvu pobjedu protiv Spartaka”.

Očekuje se ubrzo da uprava plavih reši probleme sa bivšim trenerom Ivanovićem,tek njegov naslednik Nenad Milovanović je duel protiv Berana pratio sa tribina,a ekipu je vodio izet Ljajić.Zaočekivati je da mladi stručnjak iz Lučana debituje na klupi superligaškog debitanta u subotu protiv “plavih golubova”.

“Sve strukture u klubu moraju da ulože mnogo energije,kako bi bio izboren opstanak.Neće biti nimalo lako, jer je ovo,pre svega potpuno nov tim,kome na ruku nije išao ni raspored u prva tri kola.No, to ne znači da nas u nastavku čeka lakši posao,jer će svaka utakmica će biti veoma teška. Moramo da radimo na bloku, fali nam više dolazaka igrača u završnici akcija. Bukvalno,predstoji nam uigravanje linija tima.Pozitivno je, s druge strane, što je Novi Pazar konačno počeo da daje golove,a evidentan je I pomak nabolje u disciplini igre”,ocenio je Milovanović.

Bilo kako bilo,optimizam se poslije trijumfa protiv Berana vratio na Gradski stadion.Sa nestrpljenjem se iščekuje subota I izuzetno važna prvenstvena utakmica protiv nepredvidivog Spartaka. U taboru Novog Pazara su uvereni da tri boda neće izostati I da će posle Subotičana biti nastavljena serija dobrih rezultata.

Elvir Nailović

FOTO: EMIR SADOVIĆ

 

Podeli