Sport

Plavi jesenji prvaci

Klub malog fudbala Novi Pazar kolo pre kraja, obezbedio je titulu jesenjeg šampiona u Regionalnoj ligi. Plavi su ,furiozno,kao i ostale duele, odigrali i zaostali derbi protiv ekipe Fortune iz Arandjelovca,deklasiravši goste sa čak 9:2. To je Novom Pazaru donelo 18. bod, što je već sada nedostižno za glavne konkurenet, sastave Gagi iz Kosovske Mitrovice i filijalu Ekonomca.
Uprkos značaju utakmice protiv Arandjelovčana, Delić i saigrači su,pre svega mudrom partijom, racionalno trošili snagu na parketu Hale sportova. Taman koliko je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf. Da Novopazarce krasi,iznad svega kolektiv, potvrdjuje i činjenica da se u listu strelaca nije upisao Elvedin Sadović, ali je mnogo puta asistirao klupskim kolegama i bio maksimalno angažovan u obavljanju odbrambenih zadataka.
Seriju golova, već u prvom minutu započeo je Elvir Bihorac. Kapiten Enes Delić je u trećem povisio na 2:0, da bi sedam minuta kasnije, nakon bravurozne kombinacije sa Bihorcem, Eko Redžović po treći put pogodio mrežu gostiju. Već u 11.minutu, ekipa Fortune,preko Rankovića, smanjuje na 3:1. „Rafal“ u prvom poluvremenu su okončali preciznim šutevima: Bihorac u 15. i 16. te Redžović u poslednjem minutu, za vodjstvo Novog Pazara od 6:1.
Već u drugom minutu nastavka, Bihorac postiže svoj četvrti i sedmi gol za domaće. Uzvraća Ranković u 28. minutu, a kontranapadima plavi su „overili pobedu“. Učini su to Sejdović u 35. i Radetinac,prelepim golom u 38.minutu,za konačnih 9:2.
Da su i formalno već prerasli ovaj rang takmičenja, novopazarski „majstori na petoparcu“ dokazaće i u nedelju, kada dočekuju ekipu 92 iz Užica.
Poslednja ovogodišnja fudbalska poslastica i poklon navijačima,koji u sve većem broju daju podršku ovoj sjajno ukomponovanoj družini…

(E.N.)

(Foto: Redžep Korać)

 

Podeli