Mavrić odgovorio na optužbe Zukorlićevih uposlenika

"Radio televizija Novi Pazar je već dugo vremena je na udaru narodnog poslanika Zukorlića i njegovih zaposlenih, a sve zbog objavljivanja audio zapisa koji svedoče o korupciji i nemoralu čelnika organizacija i ustanova kojima rukovodi Muamer Zukorlić. Nama je iskreno žao što se Islamska zajednica kompromitovala, ali treba da je jasno i gospodinu Zukorliću i svima ostalima da je to posledica onoga što su Zukorlić i njegovi upošljenici radili a ne zbog RTV Novi Pazar, mi smo to samo obelodanili" - stoji u odgovoru direktora RTV Novi Pazar Denisa Mavrića na saopštenje Mešihata Islamske zajednice u Srbiji u kome stoji da su Samir Škrijelj generalni sekretar i Salahudin Fetić direktor Medija centra podneli krivičnu prijavu protiv Regionalne televizije i njenih vlasnika. U saopštenju Mešihata stoji da je "krivična prijava podneta protiv ministra trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Rasima Ljajića, gradonačelnika Novog Pazara i suvlasnika RTV Novi Pazar Nihada Biševca, ostalih suvlasnika Denisa Mavrića, Muzafera Dragolovčanina i Mulaza Dacića, te Senade Kalić – urednice informativnog programa RTV Novi Pazar.

 

U odgovoru na krivičnu prijavu, direktor RTV Novi Pazar Denis Mavrić kaže: "Nama se spočitava da smo prisluškivali razgovore. To je neistina, izrečena sa ciljem da se iskoriste državni organi kako bi se zaustavilo dalje objavljivanje materijala. Istina je da su snimke načinili oni sami, po direktnom nalogu Zukorlića, a sa ciljem da se ucenjuju i zastrašuju ostali službenici IZ koji ne mogu da prihvate ovo što se radi u toj instituciji. Za sve izrečeno imamo dokaz koji ćemo staviti na uvid javnost"- stoji izmedju ostalog u Mavrićevom odgovoru. U njemu se navodi i da "snimak koji se trenutno emituje na RTV Novi Pazar govori o proneveri novca Islamske zajednice. Taj snimak je stavljen javnosti na uvid bez naših komentara i pojašnjenja. Svaka izgovorena riječ je iz njihovih usta, svaki kompromitujući podatak su izneli oni sami.

"Osim što smo ovaj audio zapis učinili dostupnim javnosti, mi ćemo ga predati i Tužilaštvu sve uz dokumentaciju koja potvrđuje navode iz audio zapisa. RTV Novi Pazar će i u narednom periodu nastaviti sa objavljivanjem ovog materijala, to je naša obaveza i nećemo dozvoliti da nas pretnje silom i sankcijama zastraše" - piše u ovom odgovoru.

Pročitano 144 puta
 

 
 

RTVNP na satelitu

Tehnicki parametri:
satelit: Hellas Sat 2 @ 39° East
ID: RTV Novi Pazar
frekvencija: 11012
Polaritet: Vertikalan
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK
kodiranje transpondera: Bulcrypt/Deltacom/Irdeto2

SATELIT EUTELSAT W2
fr. 12640 MHz
pol V
sr 6 510
nedeljom od 15:00 h i 22:00h

MAPE POKRIVENOSTI

Kontakt

JPI "Novi Pazar"

adresa: Ul. Stane Bačanin 29
36300 Novi Pazar

Telefoni:

Centrala:  +38120/312-735
Direktor:   +38120/332-000
Urednik:   +38120/311-771
Radio:      +38120/315-903

Fax          +38120/311-771 i +38120/332-002

e-mail: direktor@rtvnp.rs
          urednikprograma@rtvnp.rs
          urednik@rtvnp.rs