Fejzić: Ljajić i Ugljanin su najjači politički subjekti

Vest o potpisivanju Deklaracije između dva najjača politička subjekta u Sandžaku, između SDP i SDA, veoma je obradovala kompletnu Islamsku zajednicu susedne nam Crne Gore. U telefonskoj izjavi za našu televiziju reis IZ Crne Gore, Rifat Fejzić je ocenio da takav gest koji je, kako je istakao, ujedinio bošnjački narod u Sandžaku, zapravo govori o visokom stepenu zrelosti i odgovornosti političara, ali i sveopštoj stabilnosti u regionu. ''Samo oni koji ne žele dobro bošnjačkom narodu i muslimanima uopšte, mogu da budu protiv ovako jedne plemenite stvari'', kazao je Fejzić.

 

U fono izjavi za RTV Novi Pazar,  reis IZ Crne Gore, Rifat Fejzić  naglasio  je da su SDA I SDP dva najjača politička subjekta u Sandžaku  I  Srbiji, kada je u pitanju bošnjački narod.

“Obradovala me je ta vijest, pogotovo što se radi o zbližavanju dva najveća politička subjekta, a samim tim u njavećoj mjeri i dominantnog bošnjačkog naroda. Svjestan sam da je bilo prilično, ne samo razlike u mišljenju među političkim partijama, nego često puta i do određenog nerazumijevanja na nižem nivou, odnosno među ljudima i narodom, tako da je ovo gest koji je ujedinio bošnjački narod u tom dijelu Sandžaka i Srbiji općenito.

Ovaj čin govori o sazrijevanju i o zrelosti političara koji predstavljaju ova dva dominantna bošnjačka bloka; o ljudima koji se bave politikom i koji su na ovaj način jasno poslali poruku da je Sandžak i taj dio prostora u Srbiji stabilan; da ima odgovorne ljude koji u Sandžaku vrše lokalnu vlast; da ti ljudi žele da stvore pozitivnu klimu za ulaganje, privlačenje investitora i investicija.

Što se nas konkretno tiče, ne samo da me je obradovala činjenica jedinstva svog naroda i pripadnika svoje vjere, nego naprosto, to su prostori sa kojima mi fizički graničimo i prosto vam je drago da imate stabilnog komšiju, komšiju koji nema problema, da možete sa njim normalno da komunicirate i sarađujete. Kada imate pored kuće komšiju koji je u problemima, onda, na neki način, imate i vi problem.  U svakom slučaju veoma pozitivna stvar, pozitivna vijest. Veoma mi je drago, i cijela naša Islamska zajednica se raduje svakom jedinstvu i ujedinjenju bošnjačkog naroda, i samo oni koji ne žele bošnjačkom narodu dobro, i muslimanima općenito, mogu da budu protiv ovako jedne plemenite stvari.

Još jednom sve moje čestitke političarima, i gospodinu Ljajiću i gospodinu Ugljaninu i njihovim političkim partijama, rukovodstvu obije partije. Neka je hairli i sa srećom narodu u Sandžaku” rekao je Fejzić u telefonskom razgovoru za tv Novi Pazar.  

Pročitano 94 puta
 

 
 

RTVNP na satelitu

Tehnicki parametri:
satelit: Hellas Sat 2 @ 39° East
ID: RTV Novi Pazar
frekvencija: 11012
Polaritet: Vertikalan
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK
kodiranje transpondera: Bulcrypt/Deltacom/Irdeto2

SATELIT EUTELSAT W2
fr. 12640 MHz
pol V
sr 6 510
nedeljom od 15:00 h i 22:00h

MAPE POKRIVENOSTI

Kontakt

JPI "Novi Pazar"

adresa: Ul. Stane Bačanin 29
36300 Novi Pazar

Telefoni:

Centrala:  +38120/312-735
Direktor:   +38120/332-000
Urednik:   +38120/311-771
Radio:      +38120/315-903

Fax          +38120/311-771 i +38120/332-002

e-mail: direktor@rtvnp.rs
          urednikprograma@rtvnp.rs
          urednik@rtvnp.rs