Arapski investitori skijaju na Kopaoniku, a investiraju u Novom Pazaru

Tokom protekle sedmice,menadžment kompanije "MujEn", na čelu sa vlasnikom, Šukurica Enverom bili su gosti visokih zvaničnika privredne komore Ujedinjenih Arapskih Emirata, tačnije Dubai-a.

 

Veliko interesovanje Arapskih privrednika za partnerstvo i saradnju u oblastima turizma i investicija u nekretninama u Srbiji, bilo je tema ovog sastanka. Domaćini su izrazili veliko zadovoljstvo predlogom o poslovnoj saradnji, kao i pregovorima o ulaganju kapitala na području Kopaonika i Novog Pazara , sa akcentom na unapređenje turizma na Kopaoniku. Tim povodom, direktor apart-hotela MujEn Lux, Salko Đukić, iskoristio je zvaničnu posetu za upoznavanje novih trendova, širenjem kontakata sa turističkim agencijama i turoperatorima, kao i predstavljanjem kapaciteta apartmanskog kompleksa "MujEn Lux " na Kopaoniku, kao i same planine Kopaonik kao najvećeg zimskog turističkog centra ovog dela Evrope.

Povoljnosti ranog bukinga, specijalne ponude, raskošni ambijent apart-hotela "MujEn Lux" koji odiše orijentom, wellness centar na preko 400m2 kao i restoran sa  kuhinjom po HALAL standardu, bili su dovoljni da izazovu veliko interesovanje.

Kao rezultat preliminarnih sastanaka u Dubai-u, u budućem periodu,  može se očekivati poseta zvaničnika Privredne komore Ujedinjenih Arapskih Emirata kao i predstavnike jednog velikog investicionig fonda, koji su pokazali interesovanje za projekat "Pazarville“ u Novom Pazaru, gde je po urbanistickom planu dozvoljeno zidati 300 vila, shopping mol, sportsko-rekreativni centar sa zatvorenim bazenom, restoranima , hotelom i ostalim sadržajem, koji od grada deli samo gusta borova šuma, ukršta se klima sa Golije, Rogozne, Kopaonika i Hajle, što po svim urađenim parametrima predstavlja"Vazdušnu banju" i pravi prirodni i turistički potencijal kao i bogatstvo ovog dela Evrope, a na samo dva kilometra je  od centra Novog Pazara.

Za kupovinu vila za odmor poslovnih ljudi u "Pazarvillu"  bi kako kaze gospodin Nasser al Rahma,  bili zainteresovani kupci ne samo iz Dubaia vec i iz Katara, Bahreina, Abu Dabia i ostalih država,  ’’u prirodi kao u dunjalučkom dženetu - kao u raju’’. Tokom letnjeg perioda bi sa svojim porodicama i prijateljima boravili, uživali, izbegli pustinjske previsoke temperature, jeli zdravu hranu, akumulirali pluća čistim oksigenom u pripremi za povratak u svoje krajeve i nove biznis pobede...

" Dobrim međudržavnim i prijateljskim  odnosima dveju vlada, potpisivanjem ugovora Eaglehillsa sa vladom republike Srbije, projektom " Beograd na vodi " i vidljivo boljom poslovno-političkom klimom otvorila su se vrata svim  Arapskim investitorima koji bi svoj kapital uložili u Srbiju , kao na primer što su investirali u Bosni i Hercegovini gde Arapskih investitora i kompanija ima sada već na stotine i gde zapošljavaju hiljade mladih ljudi. " kazao je direktor kompanije " MujEn”  Enver Šukurica.

Menadžment “MujEna” nakon posete očekuje konkretnije poslovne rezultate koji ce biti značajni za pokretanje privrede, građevinarstva i turizma celog regiona. Gosti će tokom svoje zvanične posete obići i turisticke potencijale Srbije,razgovarati sa predstavnicima  turističkih organizacija Novog Pazara  i Kopaonika , kao i vlasnicima određenih građevinskih parcela .

Kako su istakli u Kompaniji "Mujen" oni će se potruditi da uzvrate gostoprimstvom, gostima , prirede udoban i prijatan boravak u luxuznom apart-hotelu "Mujen Lux "na Kopaoniku . Posetioce će takođe upoznati i  sa svojim smeštajnim kapacitetima kao i bogatim turističkim ponudama koje svojim gostima nude poput obilaska kulturno istoriskih spomenika Novog Pazara, "Unesco ture", " Šoping ture "  ...

Pročitano 376 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 10 oktobar 2016 21:04

Mediji

 

 
 

RTVNP na satelitu

Tehnicki parametri:
satelit: Hellas Sat 2 @ 39° East
ID: RTV Novi Pazar
frekvencija: 11012
Polaritet: Vertikalan
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK
kodiranje transpondera: Bulcrypt/Deltacom/Irdeto2

SATELIT EUTELSAT W2
fr. 12640 MHz
pol V
sr 6 510
nedeljom od 15:00 h i 22:00h

MAPE POKRIVENOSTI

Kontakt

JPI "Novi Pazar"

adresa: Ul. Stane Bačanin 29
36300 Novi Pazar

Telefoni:

Centrala:  +38120/312-735
Direktor:   +38120/332-000
Urednik:   +38120/311-771
Radio:      +38120/315-903

Fax          +38120/311-771 i +38120/332-002

e-mail: direktor@rtvnp.rs
          urednikprograma@rtvnp.rs
          urednik@rtvnp.rs