Rasim Ljajić izabran za najministra jugoistočne i centralne Evrope

U sarajevskoj Vijećnici danas je upriličena dodjela nagrada najmenadžerima i najkompanijama. Za posebne zasluge nagradu je dobio Viktor Orban i Vlada Mađarske, dok je titulu Evropska ličnost godine zaslužio Jonathan Moore, šef misije OSCE u BiH, a Chen Bo, ambasadorica i ambasada Narodne Republike Kine u BiH dobitnici su nagrade najambasador i Najambasada. Ovogodišnji dobitnik nagrade Evropski najministar je Rasim Ljajić, potpredsjednik Vlade Srbije.

 

Super šampioni biznisa, najmenadžeri i najkomapnije za 2016. su Tomislav Debeljak (DIV Group Samobor i Brodosplit), Munevera Fočo (Unis Ginex), Bogoljub i Dragomir Karić (BK Grupa Dana Holdings), a tu su i Radomir Mikan Zec (Ulcinjska rivijera), Zbigniew Nowik (O.T. Logistics S.A. Poljska), Ljiljana Kunosić (Bingo), Igor Ilievski (Tikveš, Makedonija).

Tri specijalne Nagrade za životno djelo ove godine dobit će se Simon Naumoski (Vitaminka d.d, Makedonija), Jože Mermal (BTC, Slovenija) te Radomir Kovačević (Mezon, Crna Gora).

Najmenadžeri decenije su Aleksander Mervar (ELES, Slovenija), Faruk Širbegović, Milija Božović (Valjonica bakra Sevojno, Srbija), Husein Sejo Brajlović.

Najbolje evropske kompanije i najmenadžeri po izboru stručnog žirija su Milovan Mile Kocić predsjednik kompanije i Yumis, Srbija, Fahrudin Salihović, generalni direktor kompanije i Pivara Tuzla, Saša Vlaisavljević, generalni direktor i Aerodorom "Nikola Tesla" Srbija.

Najgradonačelnik ove godine je Boris Popovič, gradonačelnik Kopera, a pored njega specijalno priznanje je dobio i Dimitar Nikolov, gradonačelnik Burgasa, dok je najpredsjednik opštine regiona Dejan Medojević, predsjednik Opštine Mojkovac. Posthumno nagradu za životno djelo dobio je gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović.

Za posebne zasluge nagradu je dobio Viktor Orban i Vlada Mađarske, dok je titulu Evropska ličnost godine zaslužio Jonathan Moore, šef misije OSCE u BiH, a Chen Bo, ambasadorica i ambasada Narodne Republike Kine u BiH dobitnici su nagrade najambasador i Najambasada. Ovogodišnji dobitnik nagrade Evropski najministar je Rasim Ljajić, potpredsjednik Vlade Srbije.

Najbanka i najmenadžer u bankarstvu ove godine su Nova banka i Milan Radović, njen predsjednik.

U sklopu 34. Izbora najmenadžera i najkompanija jugoistočne i srednje Evrope 2016, jutros je Sarajevu počeo međunarodni biznis forum, čija je tema Regionalni razvoj i saradnja sa fokusom na investicije u jugoistočnoj i srednjoj Evropi te razvoj biznisa u regionu.

Izbor najuspješnijih menadžera i ove godine organizuje Evropsko udruženje menadžera.

izvor: Oslobodjenje

Pročitano 440 puta Poslednji put izmenjeno subota, 09 jul 2016 01:29

Mediji

 

 
 

RTVNP na satelitu

Tehnicki parametri:
satelit: Hellas Sat 2 @ 39° East
ID: RTV Novi Pazar
frekvencija: 11012
Polaritet: Vertikalan
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK
kodiranje transpondera: Bulcrypt/Deltacom/Irdeto2

SATELIT EUTELSAT W2
fr. 12640 MHz
pol V
sr 6 510
nedeljom od 15:00 h i 22:00h

MAPE POKRIVENOSTI

Kontakt

JPI "Novi Pazar"

adresa: Ul. Stane Bačanin 29
36300 Novi Pazar

Telefoni:

Centrala:  +38120/312-735
Direktor:   +38120/332-000
Urednik:   +38120/311-771
Radio:      +38120/315-903

Fax          +38120/311-771 i +38120/332-002

e-mail: direktor@rtvnp.rs
          urednikprograma@rtvnp.rs
          urednik@rtvnp.rs