Ljajić: Ekonomski oporavak kroz privredni razvoj

Uspešnu tekstilnu kompaniju "Tredtex", kao i prijepoljske firme, koje zapošljavaju veliki broj radnika posetio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić, koji je tom prilikom istakao da budućnost Prijepolja stoji u privrednom razvoju i da će nastojati da Vlada nastavi sa podrškom razvoju ove grane u toj sandžačkoj opštini. Ekonomski oporavak stoji u razvoju preduzetništva i pokretanju privatne inicijative, a država je tu da stvori dobar pravni okvir i privrednicima da podsticaj, kazao je Ljajić.

 

Prilikom posete firmi Trendtex u Prijepolju potpredesdnik Vlade Rasim Ljajić je istakao veliko zadovoljstvo zbog donošenja odluke u Vladi o novom ugovoru, koji je uspešna kompanija Trendex potpisala sa Vladom Republike Srbije o podsticajima za 300 radnih mesta i otvaranje firme u Gornjem Milanovcu, kao i zbog širenja ove uspešne kopmanije, koja u Prijepolju posluje dugi niz godina. Ovo je orgoman uspeh koji je kompanija napravila, kako za firmu, tako i za loklanu samoupravu, istakao je Ljajić.

„Bez oporavka privrede i razvoja preduzetništva, bez ovakvih firmi i podsticaja države nema ekonomskog oporavka. Država ne može sama da uposli sve ljude, to mora da učini privatna inicijativa, a država je tu da za to stvori dobar pravni okvir“, kazao je Ljajić.

Kompanija Trendtex uspešno posluje u Srbiji i Bosni i Hercegovini i ima preko 650 radnika, od kojih je 350 uposleno u fabrici u Prijepolju. Ova kompanija se bavi proizvodnjom industrijske HTZ opreme i radi isključivo za strano tržište.

„Imali smo veliku sreću zbog toga što nam je lokalna samouprava pružila podsticaj za naš razvoj. Ogromnu podršku smo dobili i od države, koja nam je i omogućila kupovinu prostora, koji sada koristimo“, rekao je vlasnik kompanije „Trendtex“ Šućo Hadžijakupović.

Iako je Prijepolje nekada bilo baza tekstilne industrije, danas na tržištu rada nema dovoljno tekstilnih radnika. Kako bi se to promenilo neophodna je izmena školskog sistema, istako je član Opštinskog veća zadužen za privredu Esad Hodžić.

„U budućem periodu ćemo raditi na izmeni školskog sistema i izmeni prakse, kako bi što pre dobili našu radnu snagu, koja će biti uposlena u našim firmama u Prijepolju, ističe Hodžić.

Nakon Trendtexa Rasim Ljajić je obišao firmu Trgopek, koja je usled vremenskih nepokoda pretrpela štete od poplava. Ljajić je obišao i najmlađu firmu u industrijskoj zoni Delmes INT, koja se bavi distribucijom robe široke potrošnje, a uskoro planira i pokretanje proizvodnje konditorskih proizvoda.

Belida Oković

Pročitano 436 puta Poslednji put izmenjeno petak, 11 mart 2016 20:54

Mediji

 

 
 

RTVNP na satelitu

Tehnicki parametri:
satelit: Hellas Sat 2 @ 39° East
ID: RTV Novi Pazar
frekvencija: 11012
Polaritet: Vertikalan
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK
kodiranje transpondera: Bulcrypt/Deltacom/Irdeto2

SATELIT EUTELSAT W2
fr. 12640 MHz
pol V
sr 6 510
nedeljom od 15:00 h i 22:00h

MAPE POKRIVENOSTI

Kontakt

JPI "Novi Pazar"

adresa: Ul. Stane Bačanin 29
36300 Novi Pazar

Telefoni:

Centrala:  +38120/312-735
Direktor:   +38120/332-000
Urednik:   +38120/311-771
Radio:      +38120/315-903

Fax          +38120/311-771 i +38120/332-002

e-mail: direktor@rtvnp.rs
          urednikprograma@rtvnp.rs
          urednik@rtvnp.rs