Ledeni talas u Priboju zaledio vodovod

Ledeni talas koji je proteklih dana zahvatio našu zemlju, u Priboju je prouzrokovao znatno manju štete u odnosu na okolne opštine. Svi putni pravci su prohodni a otežano je kretanje jedini prema najudaljenijim zaseocima u rubnim delovima opštine. Juče je zbog ekstremno niskih temperatura došlo do prekida vodosnadbevanja grada, koji je saniran intervencijom stručnih službi u kasnim večernjim časovima.Pravovremenom intervencijom terenskih službi pribojske Elektrodistribucije, minimalni kvarovi na mreži u seoskom podrućiju otklonjeni su već u petak i daljih problema sa snadbevanjem električnom energijom nije bilo. U toku jučerašnjeg dana, građani Priboja su iznenada ostali bez vode od jutarnjih časova pa sve do 22 časa uveče kada su stručne službe JKP Usluga otklonile kvar na vodovodnoj mreži.

U cilju otklanjanja posledica ledenog talasa, Štab za vanredne situacije opštine Priboj danas je održao sednicu u proširenom sastavu. Nakon sednice načelnik Štaba Boris Mrdović je istakao „ da su jučerašnji prekid u vodosnadbevanju izazvale ekstremno niske temperature koje su na prelivima vodovodne mreže od vodozahvata do Fabrike vode, stvorile vazdušne čepove i i zaledile na dva mesta, što je celodnevnom intervencijom ekipa JKP Usluge uspešno sanirano.

Svi putni pravci su prohodni, kako oni koje održavaju „Putevi Srbije“ tako i 6 putnih pravaca u seoskim MZ Priboja, koje su radnici JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja uspeli da pročiste tokom vikenda. Štab je u saradnji sa JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja dogovorio i dodatne aktivnosti kako bi se izašlo u susret građanima na seoskom području koji usled smrtnih slučajeva ili zdravstvenih problema budu iskazali potrebu za dodatnim čišćenjem snega i putnih pravaca po zaseocima. Snadbevanje električnom energijom je za sada uredno na celoj teritoriji opštine Priboj“.

Prema najavama iz Štaba za vanredne situacije opštine Priboj, dogovoreno je preduzimanje dodatnih mera i dežurstava svih službi na saniranju posledica nevremena, koje će se aktivno pratiti i koordinisati iz Štaba i koji će permanentno dežurati do prestanka opasnosti od ekstremno niskih temperatura.

Goran Reković

Mediji

 

 
 

RTVNP na satelitu

Tehnicki parametri:
satelit: Hellas Sat 2 @ 39° East
ID: RTV Novi Pazar
frekvencija: 11012
Polaritet: Vertikalan
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK
kodiranje transpondera: Bulcrypt/Deltacom/Irdeto2

SATELIT EUTELSAT W2
fr. 12640 MHz
pol V
sr 6 510
nedeljom od 15:00 h i 22:00h

MAPE POKRIVENOSTI

Kontakt

JPI "Novi Pazar"

adresa: Ul. Stane Bačanin 29
36300 Novi Pazar

Telefoni:

Centrala:  +38120/312-735
Direktor:   +38120/332-000
Urednik:   +38120/311-771
Radio:      +38120/315-903

Fax          +38120/311-771 i +38120/332-002

e-mail: direktor@rtvnp.rs
          urednikprograma@rtvnp.rs
          urednik@rtvnp.rs