Novopazarsko Kulturno umjetničko društvo „Isa beg“ obilježilo je devet godina uspješnog rada. U okviru tog KUD-a  djeluju dječiji i omladinski hor, a od skoro i folklorni anambl. Za devet godina rada broje stotine nastupa u zemlji i inostranstvu, dobitnici su brojnih nagrada i priznanja za rad u polju islamske duhovne muzike i tradicionalne pjesme-sevdalinke.
Ledeni talas je prošao ali Zima još uvek traje. Zbog novih snežnih padavina danas je održana i sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su razmatrani pravci delovanja u slučaju da to prouzrokuje veće  probleme u odvijanju svakodnevnog života građana.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić iskreno želi dijalog sa Bošnjacima, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić u intervjuu za sarajevski Avaz. Ljajić je za sarajevski Avaz istakao da je premijer Vučić u više navrata isticao opredeljenje za uspostavljanje pune regionalne stabilnosti, te da ključ te stabilnosti mogu biti odnosi Bošnjaka i Srba.
Nedavno potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu između SDP-a i SDA kao i brojni infrastruktrni projekti koji će se raditi u 2017. godini bili su tema konferencije za medije koja je održana u Sandžačkoj demokratskoj partiji. Član predsedništva SDP-a Mirsad Jusufović osvrnuo se kratko i na ponašanje bivšeg muftije Muamera Zukorlića, za koga je rekao da "je čovek željan političke pažnje".
sreda, 11 januar 2017 18:10

Putarska logistika

Za normalno odvijanje saobraćaja tokom hladnog talasa, koji još uvek traje, zaslužni su putari. Međutim, za njihovo dobro funkcionisanje i obavljanje zadataka zasluga je i na njihovim kolegama iz tehničke logistike. Preduzeće „Novi Pazar put „ u Postenju ima tehničku bazu koja putarima obezbeđuje sve neophodne uslove za uspešan rad na terenu.
''Fudbalski klub Novi Pazar od 2011.do danas oštetio je građane Novog Pazara, kako u materijalnom tako i u moralnom smislu'' rekao je predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahja Fehratović. On je na današnjoj konferenciji za novinare takođe kazao da će BDZS konačnu odluku o podršci na predsedničkim izborima doneti tek kada  izbori budu zvanično raspisani, te da su sve opcije otvorene.
sreda, 11 januar 2017 18:01

Epidemija gripa na pomolu

U Novom Pazaru ima gripa, ali epidemija još uvek nije proglašena. U Dečijem dispanzeru kažu da najčešće oboljevaju deca u uzrastu od 5 do 14 godina. Ono što je karakteristično u uslovima ovako niskih temperatura, jeste da virus dugo traje i da se, nakon nekoliko dana ponovo vraća.
utorak, 10 januar 2017 14:27

Početak škole odložen za 16.januar

Gradsko veće Novog Pazara odlučilo je na današnjoj sednici da školski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji tog grada bude produžen do ponedeljka, 16. januara. Bez obzira što u Novom Pazaru nije proglašena vanredna situacija, Gradsko veće je produžilo raspust zbog vremenskih nepogoda na teritoriji Novog Pazara.
Celo Prijepolje nekoliko sati u Božičnoj noći ostalo je bez električne energije, a temperatura se u ovom gradu spustila na rekordnih -25 stepeni. Višesatni problem sa strujom rešen je juče oko 13h, a kvar su prouzrokovale niske temperature koje su napravile haos na glavnim dalekovodima.
U opštini Sjenici proglašena je vanredna situacija jer je više od 100 sela zavejano u kojima živi oko 10. 000 stanovnika. Sela Bogutiš, Šare, Buđevo i Vrapci su bez struje tri dana, a sela Crvsko, Dolići i Bioci u mesnoj zajednici Bare su bez vode već pet dana. U ovim selima najkritičnija je situacija sa stokom jer postoji ozbiljna bojazan da više stotina krava ne ugine zbog žedji.
Strana 1 od 119
 

 
 

RTVNP na satelitu

Tehnicki parametri:
satelit: Hellas Sat 2 @ 39° East
ID: RTV Novi Pazar
frekvencija: 11012
Polaritet: Vertikalan
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK
kodiranje transpondera: Bulcrypt/Deltacom/Irdeto2

SATELIT EUTELSAT W2
fr. 12640 MHz
pol V
sr 6 510
nedeljom od 15:00 h i 22:00h

MAPE POKRIVENOSTI

Kontakt

JPI "Novi Pazar"

adresa: Ul. Stane Bačanin 29
36300 Novi Pazar

Telefoni:

Centrala:  +38120/312-735
Direktor:   +38120/332-000
Urednik:   +38120/311-771
Radio:      +38120/315-903

Fax          +38120/311-771 i +38120/332-002

e-mail: direktor@rtvnp.rs
          urednikprograma@rtvnp.rs
          urednik@rtvnp.rs