Društvo

Preskupa drva, ali ipak neophodna za grejanje

Novopazarska pijaca kabaste robe dobro je snabdevena svim vrstama ogrevnog drveta. Za metar drva sada je potrebno izdvojiti 40 evra dok za metar cepkanih treba izdvojiti od 45 do 50 evra. Zbog ekstremno niskih temperature koje su ove zime bile građani su morali da dopune svoje zalihe.

Veoma niske temperature ove godine bile su uzrok veće potrošnje ogrevnog drveta, pa su mnogi bili prinuđeni da dopune svoje zalihe. Pitali smo građane koliko su potrošili drva ove zime I da li su morali da kupuju još drva?

Većina njih nam je kazala das u ove zime potrošili skoro duplo nego prethodnih godina, ali bilo je I onih koji su se dobro snabdeli pa nije bilo potrebe da kupuju još drva. Međutim, svi su složili das u prodavci ipak preterali sa podizanjem cene ogrevnog drveta.

Razlog zbog čega su prodavci podigli cenu drva, kako oni kažu je taj što su uslovi prikupljanja I iznošenja drva iz šuma veoma teški. Kako ističu, sada se kupuje po metar do dva ali I to slabo u poslednje vreme. Takođe su dodali da ukoliko kupci žele da kupe kvalitetna drva moraju gledati kod koga uzimaju drva za ogrev I da li su ista prošla sve potrebne analize.

A.  Ademović

Podeli