Sport

Dervišević: Da ostanemo u eliti

Kadeti Fudbalskog kluba Novi Pazar spremaju se za nastavak takmičenja u Kadetskoj ligi Srbije, a trener te ekipe Elvis Dervišević rekao je da veruje u opstanak u najjačem rangu.

“Prvenstvena pauza je brzo prošla. Startovali smo pre tri nedelje, naporno radili tokom poslednje tri sedmice, a očekujem da i ovih 10 dana iskoristimo na najbolji način. Dobro je da smo sačuvali igrački kadar. Nadam se da ćemo spremno dočekati proleće i ostati u najačem rangu”, rekao je Dervišević.

Do kraja šampionata ostalo je još 13 kola, a Novopazarci su trenutno van zone ispadanja – na 12. poziciji sa 16 bodova. Oni su odigrali tri kontrolne utakmice na domaćem terenu, u kojima su pobedili Kiker sa 2:0 i Apolon sa 5:0, dok su od omladinaca Novog Pazara poraženi rezultatom 0:4.

Poslednja zimska provera zakazana je za subotu na terenu u Šutenovcu, a rival će ponovo biti kraljevački Kiker.

“Ne bih želeo da se ponovi prošla sezona, kada smo opstanak izborili tek u poslednjem kolu. Ima nekoliko jačih ekipa, pre svega iz Beograda, koje su sastavljene od reprezentativaca. Ostali, među kojima smo i mi, približnog su kvaliteta i vodiće veliki borbu za očuvanje elitnog statusa”, ocenio je Dervišević.

Kadetska liga Srbije u fudbalu biće nastavljena 4. marta, a Novopazarci će u 18. kolu dočekati trenutno drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

M. Minić

 

Podeli