Društvo

Turksi ambassador posetio DUNP

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Miladin Kostić primio je  danas delegaciju Ambasade Republike Turske u Srbiji, koju je predvodio ambasador Tanžu Bilgič (Tanju Bilgiç).

Rektor Kostić je ambasadora  upoznao sa intenzivnim razvojem ove visokoškolske  ustanove, koja je osnovana pre 10 godina. Takođe, istakao je  značaj saradnje sa stranim univerzitetima među kojima su i univerziteti iz Republike Turske.

„Prošle godine započeli smo saradnju sa Univerzitetom „Mehmet Akif Ersoj“ iz Burdura i očekuje nas realizacija  zajedničkih akademskih međunarodnih  programa, koji pre svega regulišu razmenu nastavnika i studenata“-rekao je rektor Kostić.

Prema njegovim rečima, za tu saradnju vezani su i neki od novih razvojnih projekata Državnog univerziteta.

Ambasador  Republike Turske ocenio je da postoje uslovi da se međuuniverzitetska saradnja i ubuduće unapređuje i  naveo da će Ambasada Republike Turske nastojati da tome doprinese na najbolji mogući način.            On je potvrdio spremnost da Turska agencija za međunarodni razvoj i saradnju „TIKA“ pomogne u ostvarenju planova Državnog univerziteta, koji se tiču unapređenja infrastrukture, ali i određenih studijskih programa.

Izvor: DUNP

Podeli