Politika

NOVI AMBASADOR TURSKE TANŽU BILGIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA SANDŽAČKE DEMOKRATSKE PARTIJE

“Novi ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgić podržao je čelnike Sandžačske demokratske partije na putu ujedinjavanja sandžačkih partija, kao i povećanju bošnjačkog korpusa”, rečeno je nakon sastanka u prostorijama te stranke. Predsednik SDP-a Nihad Hasanović je goste upoznao sa potencijalima Novog Pazara, te očekuje skorija ekonomska ulaganja u ovaj grad.

NOVI AMBASADOR TURSKE TANŽU BILGIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA SANDŽAČKE DEMOKRATSKE PARTIJE

U prijateljskoj atmosferi predstavnici Sandžačke demokratske partije i amabsade Turske u Beogradu razgovarali su o ekonomskim i političkim pitanjima Novog Pazara. Predsednik ove stranke Nihad Hasanović izrazio je zadovoljstvo posetom novoimenovanog ambasadora Turske u Srbiji Sandžačkoj demokratskoj partiji.

“Ubrzo nakon imenovanja novi turski amabsador došao je u Sandžak da poseti sve relevantne činioce, gradsku upravu, a sutra će posetiti i Sjenicu. Turska je već tradicionalno naš prijatelj. Vezani smo istorijski, a i skoro svaka kuća u gradu ima rođaka u Turskoj. Drago mi je što je ambasador podržao nsve ono što smo uradili u proteklih nekoliko meseci na ujedinjavanju bošnjačkih stranaka, što se kako je amabsador i sam rekao prati i u Turskoj, te očekujemo ekonomska ulaganja u ovaj grad. Ambasador je obećao da će svojim uticajem pomoći gradu da uspostavi dobru saradnju širom zemlje”, kazao je Hasanović.

Hasanović je na sastanku sa predstavnicima amasade Turske u Beogradu pružio i podršku novoj Vladi te zemlje.

Podeli