Ekonomija

Bilgić: Halk banka povećala investicije

Ambasador Republike Turske u Srbiji Tanžu Bilgić sastao se u okviru dvodnevne posjete ovom gradu sa rukovodstvom Halk banke u Novom Pazaru i sa njima razgovarao o poslovanju te ekspoziture. Bila je to prilika da Fondacija Hadžinadžija Karabegović Agušević uz pomoć turskog ambasadora i rukovodstva banke donira novac izbjeglicama iz Sirije koje se nalaze u Turskoj.

„Halk banka je jedina turska banka u Srbiji . Ova banka nedavno se ovdje otvorila, ali već ima dobre rezultate. Zahvaljujući Halk banci mi danas u ovoj zemlji imamo više ulagača iz Turske nego u predhodnom periodu, i imaćemo tako bolji i čvršći odnos između dvije naše države. Posebno mi je drago jer smo danas ovdje i zbog gesta Fondacije „Hadžinadžija Karabegović Agušević“koji je za svaku pohvalu. Oni su odlučili da prikupljena sredstva uplate fondaciji u Turskoj a novac je namjenjen izbjeglicama iz Sirije koje se tamo nalaze. Ono što se događa u Siriji je dio velike tragedije i ova Fondacija želi da da doprinos izbjeglicama i da im pruži ruku prijateljstva, na čemu sam im ja posebno zahvalan“, rekao je Bilgić.

Predsjednik Fondacije „HNK“ Ruždija Agušević izjavio je da je znatna suma novca prikupljena u Novom Pazaru na nedavno održanoj donatorskoj večeri. Novac je namjenjen namučenom narodu koji je pobjegao iz Sirije, a nalazi se u Turskoj, Agušević ističe da će zahvaljujući angažmanu ambasadora Turske novac doći do onih kojima je namjenjen.

A.Ni.

 

Podeli