Ekonomija

Pokreni se za posao

Svi oni koji koji imaju dobru poslovnu ideju i zainteresovani su da pokrenu mali porodični biznis imali su danas priliku da se detaljnije informišu o programu ”Pokreni se za posao”. Info sesiju o ovom nacionalnom programu, koji realizuje nevladina organizacija ENEKA uz podršku kompanije Filip Moris, organizovalo je Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave u Novom Pazaru. Konkurs je otvoren do 28.februara.

Raza Nikšić je predsednica novoformiranog udruženja ”Pazarski bazar rukotvorina”, čiji je prioritetan cilj očuvanje starih zanata. Jedna je od zainteresovanih za podsticajna sredstva, koja nudi program Poreni se za posao. Današnja edukacija joj, kaže, mnogo znači i ističe da će, ukoliko baš to udruženje dobije podršku, sredstva iskoristiti na najbolji način.

Za realizaciju dobrih poslovnih ideja, program Pokreni se za posao obezbeđuje podršku u vrednosti od 250 hiljada dinara. Tokom prijavljivanja svim zainteresovanim kandidatima iz Novog Pazara stručnu i savetodavnu pomoć, kako ističe načelnik Almir Kecap, pružiće Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj. On naglašava da se i sredstva programa obezbeđuju u vidu opreme, obuke i saveta ekonomskih stručnjaka.

Menadžer programa Aca Ilić ističe da je zbog velikog interesovanja konkurs produžen do kraja februara. On poziva sve zainteresovane da iskoriste priliku i prijave se za program Pokreni se za posao.

U predhodnih sedam ciklusa programa Pokreni se za posao, koji uz podršku kompanije Filip Moris realizuje niška nevladina organizacija ENEKA, podržano je preko 600 uspešnih malih preduzeća. U ovom osmom ciklusu planira se podrška za još stotinu najboljih poslovnih ideja u Srbiji.

S.Lj.

Podeli