Politika

Ljajić: Podrška SDPS-a Vučiću za političku stabilnost i reforme

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić poručio je sa treće redovne izborne skupštine Gradskog odbora SDPS-a Beograda da će stranka podržati Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima i ocjenio da su stabilnost zemlje, ekonomski razvoj i put ka Evropskoj uniji najvažniji, a da ih je moguće ostvariti samo Vučićevim izborom. “Nama treba politička stabilnost i predsjednik jake političke snage, koji će moći da sprovodi reforme, ubrza proces ulaska u EU i daje podršku Vladi da rješava probleme”, rekao je Ljajić.

Govoreći o principima djelovanja Socijaldemokratske partije Srbije i izazovima koji je očekuju, njen lider Rasim Ljajić je rekao da je stabilnost ključna stvar koju treba najprije sačuvati i unaprijediti. Ta stranka će kao i do sada prema riječima Ljajića nastojati da se zalaže za jaku ekonomiju, promociju ideja antifašizma i promovisanju vrijednosti i značaja Evropske unije, uprkos nekim drugim trendovima.

„Nama treba politička stabilnost i predsjednik jake političke snage, koji će moći da sprovodi reforme, ubrza proces ulaska u EU i daje podršku vladi da rješava probleme“, rekao je Ljajić.

Ljajić je na sjednici Gradskog odbora SDPS Beograda, u prisustvu velikog broja članstva i gostiju, predstavnika ambasada i koalicionih partnera, rekao da minimum političke korektnosti nalaže da sve stranke vladajuće koalicije stanu iza zajedničkog kandidata, koji će pobjediti i obezbjediti kontinuitet rada, ali i kako bi se spriječila moguća kohabitacija, jer, kaže, već se pokazalo da u Srbiji ne funkcioniše.

„Naš cilj treba da bude pobjeda u prvom izbornom krugu“, poručio je Ljajić.

Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović zahvalio je Rasimu Ljajiću i članovima SDPS-a na podršci koju pružaju Vučiću i poručio da je to značajno za Srbiju jer izbor Vučića za predsjednika Srbije znači da će zemlja ići naprijed.

Odluku o podršci Vučiću, do karaja nedjelje, treba da potvrde i najviši stranački organi.

A.Ni

Foto: Tanjug

Podeli