Politika

LJAJIĆ: SDPS podržava Vučića, Vučićeva pobeda važna za reforme

BEOGRAD – Vučićeva pobeda je važna i zbog nastavka evropskih intergracija i zbog reformi, ocenio je večeras lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i istakao da će ta stranka podržati lidera SNS kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije.

Ljajić je, u izjavi za Tanjug, rekao da je odluka Predsedništva SNS da kandiduje Vučića, logična i politički racionalna, jer, ističe, on jedini ima šanse da pobedi u prvom izbornom krugu.

“U takvoj smo situaciji da kandidat vladajuće kolicije mora da pobedi u prvom izbornom krugu, jer drugi dovodi tog kandidata u vrlo neizvesnu završnicu, pošto bi kandidat opozicije sasvim sigurno animirao celokupno biračko telo opozicionog političkog bloka”, rekao je Ljajić.

Lider SDPS je dodao i da je pobeda Vučića, kao kandidata vladajuće koalicije, važna sa stanovišta političkog kontinuiteta i stabilnosti vlade, ali i zbog bolje koordinacije između predsednika Republike i Vlade Srbije.

“U prošlosti smo imali negativna iskustva sa kohabitacijom, kada smo imali različite političke opcije na nivou predsednika države i vlade. Imali smo više blokadu nego koordinaciju i saradnju”, rekao je Ljajić.

On je istakao da je pobeda Vučića važna i zbog nastavka evropskih integracija, kao i unutrašnjih i ekonomskih reformi.”Socijaldemokratska partija Srbije će podržati Vučića kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije i u kampanji će dati svoj puni doprinos pobedi u prvom izbornom krugu”, rekao je Ljajić.

Podeli