Vesti

BNV u CG podržava pomirenje SDP-a i SDA Sandžaka

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Osman Nurković pozdravio je potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu izmedju SDP-a i SDA Sandžaka. U saopštenju za medije stoji sledeće: “Sa zadovoljstvom sam primio vijest o potpisivanju Deklaracije o strateškom partnerstvu  između dvije najveće bošnjačke stranke: Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije, izražavajući želju da će nakon ovoga doći do pomirenja i ujedinjenja bošnjačkog naroda u Sandžaku “- stoji u saopštenju.

 

U saopštenju za medije stoji i : u ovom teškom vremenu Bošnjacima su najmanje potrebne podjele, nasuprot potrebno mu je jedinstvo više nego ikad, što je razlog više za sve čestitke za ovaj hrabar i razuman potez. Nadamo se da će vaš primjer pozitivno  uticati i na Bošnjake koji žive u susjednim državama, i lidere političkih partija, da se ujedine i bolje sarađuju za dobro naroda koji predstavljaju.

Ovaj primjer treba da bude i dodatni impuls za jaču prekograničnu saradnju o kojoj se je do sada samo deklarativno govorilo, a što je uslov za bolji život na prostoru Sandžaka i šire” – zaključuje predsednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj GOri Osman Nurković..

 

Podeli