Sport

Stadion dobija novo ruho

„Dolazimo za šest meseci da vidimo jedan novi,moderni Gradski stadion u Novom Pazaru,koji će služiti na čast i ponos svima“,rekao je ministar za prostorno planiranje Oliver Dulić,prilikom obilaska ovog sportskog objekta.

 

On je naglasio da su stadioni mesta za okupljanje omladine,za njihovo sklanjanje sa ulica,mesta za učenje novih vrednosti. Zbog toga je,po Dulićevim rečima,obnova Gradskog stadiona, veoma značajna.

„Drago nam je da će ovde raditi nekoliko stotina radnika iz Novog Pazara i što su na tenderu pobedile ovdašnje firme. Konačno će raditi kao izvođači,a ne večito kao podizvođači drugima.Takođe,zadovoljstvo je čuti da grad Novi Pazar i Fudbalski klub imaju jasnu viziju oko ideje da ekipa konačno uđe u Superligu“,naglasio je ministar za prostorno planiranje u Vladi Srbije.

Gradska uprava je završila javnu nabavku za neohodan materijal i pregovarački postupak za izvođače radova.Posao je poveren novopazarskim firmama,kaže gradonačelnik Meho Mahmutović. On je najavio da bi planirani radovi  mogli da počnu za sedam,osam dana. Najpre bi trebalo da krene izgradnja terena u Šutenovcu. Potom sledi rušenje zapadne tribine Gradskog stadiona,koju će zameniti nova, mnogo komfornija.

„Iskoristićemo priliku da ulicu koja je sa gornje strane, proširimo nekoliko metara,čime će i stanovnici ovog naselja imati koristi od izgradnje nove tribine. Takođe, pokušaćemo da kroz privatno javno partnerstvo,realizujemo izgradnju južne tribine,koja je ka Ulici Veljka Vlahovića,čime bi bili zaokruženi kompletni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona. Verujem da će sve upotpuniti i naš plasman u elitu“,naglasio je Mahmutović.

Za rekonstrukciju sportskih objekata u Novom Pazaru,Vlada Srbije je izdvojila oko dva miliona eura.Nakon završetka planiranih radova, Gradski stadion bi,sa severnom i južnom tribinom,mogao da primi između 12 i 15 000 gledalaca.

(E.N.)

 

Podeli